Kirjoitettu 21.4.2024

Podcast jakso 4 Miko & Sebu & Joakim

Kansalaisuuslaki tiukentuu historiallisesti, Iran iski Israeliin, kokoomustähti teki itsemurhan, valkoiset on kasvatettu rasismiin, senaattorit saivat yhteiskirjeen.

Kirjoitettu 12.4.2024

Podcast jakso 3 Miko & Sebu & Joakim

Jakso 3: Euron bensa? J. K. Rowling vankilaan? Uusi kotoutumislaki ja vihreiden reaktiot? Miten itärajakysymys ratkaistaan?

https://open.spotify.com/episode/4kytDGwVt1llOEhUkQfiw3?si=-xXUkn4uT22leyN2birPSw

Kirjoitettu 6.4.2024

Podcast jakso 2 Miko 6 Sebu & Joakim

Vantaan järkyttävät tapahtumat, Ukrainan tilanne, Suomen talouden surkea tila ja turvapaikkajärjestelmän väärinkäytökset.

https://open.spotify.com/episode/5OisDWLwzGHJGw9HlhKQNi

Kirjoitettu 6.4.2024

Podcast Jakso 1 Miko & Sebu & Joakim

Sepitetty journalismi, politisoitunut kirkko, vallanhimoinen Ay-liike ja kaadettu EU:n ennallistamisasetus

https://open.spotify.com/episode/70QbOlJOMcyj7VKfYpJoNV

 

Kirjoitettu 8.1.2024

Sami Pajunoja ja Jouko Lipponen valittiin Ps Pirkanmaan piiri ry:n hallitukseen vuodelle 2024

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri ry:n hallitus järjestäytyi vuodelle 2024

Pirkanmaan Perussuomalaisten hallitus vuodelle 2024 järjestäytyi sunnuntaina 7.1. pitämässään kokouksessa. Puheenjohtajana jatkaa aiemmin syyskokouksessa valittu alue- ja kaupunginvaltuutettu Sami Kymäläinen Orivedeltä. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kunnanvaltuutettu Jani Saikkonen Lempäälästä. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin kaupunginvaltuutettu Sami Pajunoja Sastamalasta ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi varavaltuutettu Susanna Saarinen Kangasalta. Piirisihteeriksi valittiin Elina Talonen Akaasta. Vaalipäällikkönä jatkaa Maria Nikupaavo Tampereelta ja taloudenhoitajana jatkaa Anne Valtakivi Tampereelta. Tiedottajana aloittaa Antti Moisander Tampereelta. Lisäksi piirin työvaliokuntaan valittiin Ville Salomäki Tampereelta, Jouko Lipponen Sastamalasta sekä Tomi Lehtola Tampereelta.

“Piirihallitus valitsi erinomaiset ja monipuoliset avainhenkilöt vuodelle 2024. Tällä ryhmällä on hyvä kulkea kohti presidentinvaaleja, eurovaaleja ja vuoden 2025 kunta- ja aluevaaleja.” -toteaa puheenjohtaja Sami Kymäläinen.

Kirjoitettu 30.12.2023

Puheenjohtajan pulinat 30.12.2023

Arvoisa paikallisyhdistyksen jäsen, puolueen jäsen, tuleva jäsen tai Perussuomalaisuudesta kiinnostunut lukija.
Oikein hyvää tulevaa vuotta 2024. Olkoon tuleva vuosi kohdallasi parempi kuin kulunut 2023, koska aina on parannettavaa.
Vuosi 2023 oli Perussuomalaisille yhtä aikaa sekä riemua vaalituloksista ja hallituspaikasta, että myöskin tuskaa näiden tuomasta loan ja syytösten kesästä ja alkusyksystä. Meihin kohdistettiin massiivinen median avustama rasismikampanja, jossa erinäiset syytökset seurasivat toisiaan. Osa syytöksistä johti jopa ministeriyden menetykseen. Hallitus pakotettiin antamaan rasisminvastainen lausuntokin joka luonnollisesti ei tyydyttänyt vastapuolta. Mutta kuten asiat yleisesti etenevät, niin myöskin tämä kohu laantui sellaiseksi millainen sen kuuluukin olla, eli keskustelun tasolle jossa sitä ei myllytetä median toimesta. Vihdoinkin syksyllä päästiin viemään eteenpäin uuden hallituksen asioita ja siitähän se riemu jälleen repesi vastapuolella. Jostain syystä nykyinen hallitus näyttäisi olevan syyllinen kaikesta mitä edellinen hallitus/hallitukset ovat tehneet. SOTE-ala tekee alijäämää joka oli tiedossa jo sen syntyvaiheessa, mutta mihin ei puututtu ajoissa edellisen hallituksen toimesta, koska tärkeintä oli saada pystyyn hallintohimmeli joka imee rahoitusta viemärin lailla. Tähän ei kuitenkaan hallitus saisi ottaa lisää velkaa ja mistään ei saisi leikata. Hallitus myöskin esitteli työllisyystoimia jotka ovat elintärkeitä saadaksemme syntymään työpaikkoja ja pitääksemme olemassa olevia. Edellisen perintönä meillä kuitenkin oli kasvava määrä konkursseja ja lomautuksia, sekä lähes koko rakennusalan pysähtyminen. Nyt loppuvuosi on kulunut lakkoillessa työmarkkinajärjestöjen toimesta. Kysymys ei tunnu olevan työntekijän oikeuksien tai palkkauksen parantaminen, vaan kysymyksessä on poliittinen opposition masinoima lakkoilu jossa halutaankin todellisuudessa poliittisia määränpäitä.
Tästä kaikesta huolimatta on kuitenkin hyvä muistaa, että rajat sentään ei vuoda kuten aiemmin jossa nähdään selkeästi PS kädenjälki!! Eli omalta osaltamme olemme saaneet tuotua omaa politiikkaamme hyvin esille meille tärkeissä asioissa. Ja luultavasti se on yksi juurisyy poliittiseen lakkoon, koska persunpelko on istunut joihinkin syvälle.
Sitten takaisin uuteen vuoteen.
Vaikka alussa toivoin vuodesta 2024 parempaa kuin edellinen, niin ei se tule helpolla. Luultavasti lakkoilu jatkuu ja jopa kasvaa. SOTE kyntää alijäämäisenä. Sodat jylläävät maailmalla. Ilmastokin muuttuu. Osaan näistä pystymme vaikuttamaan, mutta kaikkeen ei ihminen pysty. Näinollen taklataan näitä asioita lähtökohtaisesti Suomi ja suomalaisuus etunenässä.
Tammikuussa ja todennäköisesti helmikuussa valitaan Suomelle uusi presidentti ja meidän tavoitehan on turvallisen tilan Jussi Halla-aho numerolla 5. Hoidetaan tuo asia ensimmäisenä kuntoon, niin sen jälkeen on helpompi ottaa muut asiat käsittelyyn. Kuten sanoin parannettavaa on ja hyvä niin. Oppia ikä kaikki. Opitaan virheistä. Tehdään paremmin. Ainakin ajetaan halvemmalla polttoaineella, kuin mitä edellinen hallitus olisi meitä ajattanut.
Vuosi 2024 on vastassa haasteineen, mutta meille se käy. Meillä on hyvä vahva puolueen linja, hyvät ministerit, hyvä puoluejohto ja hyvä kenttäväki jäsenistöineen. Me olemme valmiina tulevaan vuoteen. Pysytään vahvoina edelleen ja kohdataan haasteet yhtenä Perussuomalaisena joukkona.
Kuntatasosta avaudun vuodenvaihteen jälkeen enemmän.
Mielenkiintoista vuotta 2024 toivottaa:
Sastamalan Perussuomalaiset PJ Sami Pajunoja
Kirjoitettu 22.11.2023

Miko Bergbom Liikenneturvan hallituksen puheenjohtajaksi

Valtioneuvosto on nimittänyt kansanedustaja Miko Bergbomin Liikenneturvan hallituksen puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi 1.1.2024-31.12.2025.

Lisäksi valtioneuvosto on määrännyt, että hallituksen jäseninä jatkavat seuraavan kaksivuotiskauden poliisitarkastaja Jari Pajunen sisäministeriöstä (henkilökohtainen varajäsen poliisitarkastaja Seppo Sivula) sekä johtaja Anna Jokela Väylävirastosta (henkilökohtainen varajäsen turvallisuusjohtaja Heidi Niemimuukko).

Hallituksessa jatkavat vuoden 2024 loppuun saakka opetusneuvos Jukka Lehtinen opetus- ja kulttuuriministeriöstä (henkilökohtainen varajäsen opetusneuvos Heli Nederström) ja ylimatemaatikko Minna Lehmuskero sosiaali- ja terveysministeriöstä (henkilökohtainen varajäsen sosiaalineuvos Marjo Malja).

Liikenneturvasta annetun lain mukaan Liikenneturvalla on hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja yksitoista muuta jäsentä. Valtioneuvosto määrää puheenjohtajan ja neljä jäsentä, jotka edustavat opetus- ja kulttuuriministeriötä, sisäministeriötä, sosiaali- ja terveysministeriötä ja Väylävirastoa.

Kirjoitettu 7.9.2023

Bergbom: Hallituksen maahanmuuttopolitiikka noudattaa yleispohjoismaista linjaa – ”Se ei ole rasismia, se ei sisällä muukalaisvihaa”

Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom painotti tämänpäiväisessä eduskuntakeskustelussa, ettei hallituksen maahanmuuttopolitiikassa ole muukalaisvihaa, vaikka oppositiosta niin toistuvasti väitettiin.


Miko Bergbom totesi, että rasismi on vakava asia, eikä termistä pitäisi tehdä pilkkaa eduskunnan vasemmalta laidalta.

– Te syytätte hallitusohjelmaa rasistiseksi sen takia, että siellä on yleispohjoismaalainen linja maahanmuuton osalta. Se ei ole rasismia, se ei sisällä muukalaisvihaa.

Oppositio lisää vastakkainasettelua

Bergbom oli huolissaan siitä, miten oppositio lisää vastakkainasettelua suomalaisessa yhteiskunnassa.

– Sieltä joku edustaja teistä kertoi, että tämä mielenosoitus, jossa esitettiin, että pääministeriltä ja valtiovarainministeriltä leikattaisiin päät irti, oli vain yksittäistapaus, mutta tämä itse mielenosoitus toteaa: ”rasistit ja fasistit ulos hallituksesta”. Moni teidän kärkinimistänne oli mukana tässä mielenosoituksessa.

– Voitteko te nyt kertoa, kuka hallituksesta on rasisti ja kuka täällä on fasisti? Kertokaa ihmeessä, kun te sen takana seisoitte, Bergbom pyysi.

SUOMEN UUTISET

Kirjoitettu 30.8.2023

Uusi hallitus siivoaa velkakuplassa eläneen vasemmiston jälkiä – Bergbom: Oppositio voisi katsoa peiliin

Hallituksella on vaikea urakka edessä, eikä tilannetta helpota yhtään se, että Rinteen ja Marinin hallitukset kieltäytyivät kategorisesti sopeuttamasta valtiontaloutta, vaikka heillä siihen olisi ollut mahdollisuus. Perussuomalaisten kansanedustaja Miko Bergbom sivaltaa vasemmisto-oppositiota, jonka jättämiä jälkiä uusi hallitus joutuu nyt korjaamaan.

 

Valtion talousarvio pitää sisällään verohelpotuksia, joilla pyritään lisäämään työnteon kannattavuutta suomalaisten pieni- ja keskituloisten joukossa. Lisäksi budjetti sisältää ensimmäisen erän leikkauksia, joilla pyritään hillitsemään velkaantumisen kasvuvauhtia ensimmäistä kertaa neljään vuoteen.

– Alan olla entistä enemmän vakuuttunut siitä, että vasemmistolla ei ole aikomustakaan tasapainottaa julkista taloutta, vaan elää velkakuplassa tasan niin kauan kuin siihen on mahdollisuus, toteaa kansanedustaja Miko Bergbom.

– On kuitenkin vastuullisten poliitikkojen vuoro yrittää varmistaa se, että maamme ei ajaudu selvitystilaan, jossa lainoittajamme sanelevat maallemme ehdot. Ymmärtäähän sen, että vasemmistoa harmittaa, kun aikuinen vie tikkarin suusta. Joka päivä kun ei voi olla karkkipäivä.

Vasemmistolla ei ollut huolta huomisesta

Viime vaalikaudella ei ollut huolta huomisesta. Varoitukset tulevaisuudesta ohitettiin olkia kohauttamalla ja “relatkaa boomerit” -asenteella. Korona, Ukrainan sota ja energiakriisi ymmärrettävästi lisäsivät menoja, mutta ne eivät selitä kaikkia niitä päätösperäisiä menolisäyksiä, joiden vaikutukset valtiontalouteen eivät ole kertaluontoisia.

Valtiovarainministeriön virkamiehet yrittivät kyllä hienovaraisesti vihjata, mutta viesti meni oppositiota lukuun ottamatta kuin kuuroille korville.

– Lopuksi vielä vasemmiston populisteille muutama sana: Perussuomalaiset lupasivat tasapainottaa valtion talouden kahden vaalikauden aikana. Tasapainoinen julkinen talous tarkoittaa sitä, että maa ei elä yli varojensa, kuten tällä hetkellä kiistatta tapahtuu. Jos velkaantumisen tahti on teistä liian kova, niin odotan innolla teidän esityksiä uusista leikkauksista.

– Muistakaa kuitenkin, että tämä hallitus leikkaa jo ensimmäisessä budjetissa enemmän, mitä te kokonaisen vaalikauden aikana. Tämän faktan edessä kannattaa pohtia, mitä saitte itse aikaan, ja katsoa vaikka peiliin, Bergbom sanoo.

SUOMEN UUTISET

Kirjoitettu 3.4.2023

Miko Bergbom on kansanedustaja!

10 519 kertaa kiitos! ❤️ Vetää kyllä niin nöyräksi, ettö sanoja ei tässä kohtaa osaa pukea vielä kunnolla.
Te teitte tämän tuloksen! Kiitos, että saan toimia jatkossa kansanedustajana teidän mandaatilla. Se tuo mukanaan niin ison vastuun, että teen kaikkeni ollakseni sen vastuun ja luottamuksen arvoinen.
Kiitos myös läheisille, jotka ovat olleet kärsivällisiä ja antaneet tukensa tälle työlle, jossa heidän aikansa kanssani on väistämättä useasti kärsinyt.
Perussuomalaiset tekivät historian parhaansa tuloksen. Onnittelut jokaiselle valitulle ja erityisesti ehdokkIlle, jotka laittoivat itsensä likoon demokratian ja Perussuomalaisten puolesta.
Kirjoitettu 23.3.2023

Miko Bergbom Nyt on suomalaisten vuoro

Hyvät suomalaiset!
Pyydän luottamustanne toimia kansanedustajana osana Perussuomalaisten eduskuntaryhmää. Haluan antaa kaikkeni itsestäni sen eteen, että Suomi ja suomalaiset eivät jää kakkoseksi omassa maassaan.
Haluan huolehtia siitä, että myös maaseudulla voi asua. Liian kunnianhimoinen ilmastopolitiikka ajaa ihmiset vararikkoon eikä luo hyvinvointia ja työtä Suomeen, jota me kipeästi tarvitsemme. Autoilijat ja maalla asuvat eivät saa joutua “kunnianhimoisen” ilmastopolitiikan maksajaksi.
Lupaan sen, että hiljaiseksi en jää ja tulen jatkossakin olemaan aktiivinen niissä asioissa, joista teille puhun. En tee työtä vain vaaleja, vaan teitä varten.
Nyt on suomalaisten vuoro.
Jos haluat tukea matkaani kohti eduskuntaa, niin jaa tätä kuvaa, kerro ystävillesi ja perheellesi ja mikä tärkeintä: lähde äänestämään. Ennakkoäänestys suoritetaan alkaen tästä päivästä päättyen ensi viikon tiistaihin (22-28.3.2023.) ja varsinaisen vaalipäivän äänestys 2.4.2023.
Nyt on suomalaisten vuoro.
Kirjoitettu 31.5.2022

Miko Bergbom eduskuntaan 2023

Miko on meidän ehdokas!

Sastamalan valtuustoon 2021 kuntavaaleissa hienosti houssut mouhijärveläinen Miko Bergbom pyrkii seuraavaksi eduskuntaan 2023. Pirkanmaan Perussuomalaiset kertoi maanantaina nimenneensä ensimmäiset ehdokkaansa eduskuntavaaleihin. Bergbom on yksi puolueen eduskuntavaaliehdokkaasta.

26-vuotias Bergbom valittiin 2021 Sastamalan kaupunginvaltuustoon kolmanneksi suurimmalla äänimäärällä, 387 äänellä. Aluevaaleissa 2022 Bergbom oli Pirkanmaan Perussuomalaisten ääniharava yli 2000 äänellään.

Sastamalan Perussuomalaiset